Асоціація земляцтв у Пирогові

maxresdefaultНизка фотографій, зроблена у цей весняний день 21 квітня 2018 року, стане яскравою сторінкою в історії земляцької доброчинності. Працювали з ентузіазмом, тож дружніми сім’ями сідали за один обідній стіл. Не приховувала своє задоволення земляцькою толокою Тетяна Андріївна, яка подякувала за красиву працю усім, хто відклав свої домашні справи й приїхав до садиби в Пирогове. Щедрі душі всіх хто вкотре показав себе й тут: ділилися своїми домашніми стравами й напоями.

За сусідніми столами розташувались тернопільчани, вінничани, закарпатці, чернігівчани… Щемливою стала акція дончан, коли на столі виріс запашний коровай, випечений і доправлений нічним потягом з Дружківки. Під оплески і скандування “Донбас – це Україна” коровай розділили на всіх присутніх та заспівали шахтарський гімн “Вышел в степь донецкую парень молодой”.

Поверталися земляки, а їх на толоку зібралося понад 60, з піснями додому, їм підспівував лагідний вітерець. Прощалися, махаючи їм услід своїми добрими крилами. Вони знають, що наступної весни вони знову прийдуть до своєї хати, причепурять, обігріють її теплом своїх гарячих сердець.

Опубліковано у Uncategorized. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *