Каневські урочистості напередодні Дня Незалежності України

IMG_396423 серпня 2012 року в м. Каневі Черкаської області на Тарасовій горі були проведені урочистості за участю представників Асоціації земляцьких організацій «Рада земляцтв областей та регіонів України» та Всеукраїнської громадської організації «Асоціація ветеранів Державної податкової служби України». Ця подія свого часу була започаткована з ініціативи представниці Дніпропетровського земляцтва Зої Ружин і нині стала традиційно проводитися українським земляцьким рухом напередодні свята Дня Незалежності України.

Земляцька делегація була представлена членами Вінницького, Запорізького, Чернігівського, Херсонського, Кіровоградського, Сумського, Тернопільського та інших земляцтв під керівництвом генерального директора МГО «Земляцтво Запоріжжя» Ельвіри Єрмолаєвої, як нинішнього координатора Асоціації земляцьких організацій. 
Урочистості почалися із обміну привітаннями з активом Канева під Тарасовою горою, де із святковим короваєм земляків зустріли чарівні канівчанки в національних українських строях, а заступник мера Канева Анатолій  Леонтьєв привітав усіх присутніх із святом та запросив на Тарасову гору. Від земляцької делегації з привітаннями виступили Ельвіра Єрмолаєва та Зоя Ружин, а Валентин Старцев від ветеранів податкової служби.
Далі дійство перемістилося на Тарасову гору, де усіх зустрів директор Шевченківського Національного заповідника Василь Коломієць. Там відбулося вшанування пам’яті Тараса Григоровича Шевченка на його могилі покладанням квітів, вінків, короваїв та мітингом з урочистими виступами директора заповідника, Ельвіри Єрмолаєвої, Зої Ружин. Окрім виступів, звучали віріші, народні українські пісні. А ще представники Кіровоградського та Херсонського земляцтв передали директорові заповідника землю своїх рідних областей для національного музею на Тарасовій горі. Під кінець мітингу до товариства приєднався голова Канівської міської ради Віктор Ніколенко, який виступив з урочистою промовою.
Після цього всіх запросили відвідати Шевченківський Національний музей та Тарасову світлицю, де завідувач сектора книг Ірина Батаровська та завідуюча пам’яткоохоронного відділу Вікторія Дзима провели екскурсії. Усі залишилися задоволеними від почутого та побаченого, слухали екскурсоводів із захопленням та відкрили для себе багато нової цікавої інформації про Тараса Шевченка. У холлі музею головний зберігач фондів Ганна Манжара подарувала земляцькій асоціації тарілку з петриківським розписом, а Ельвіра Єрмолаєва у свою чергу вручила їй коровай.

P9163267 IMG_3954 IMG_3958 IMG_3961 IMG_3964 IMG_3969 IMG_3975 IMG_3991 IMG_3995 IMG_4020 IMG_4021 IMG_4026

Опубліковано у Рада Земляцтв. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *