Інформація про поїздку

представників земляцтв областей України
на запрошення керівництва МГО „Земляцтво Запоріжжя”
9-10 липня 2012 р. до м. Запоріжжя

За домовленістю з мером міста Запоріжжя О.Ч. Сином,  в рамках координаторства МГО „Земляцтво Запоріжжя” , була організована поїздка для представників  земляцтв до Запоріжської  області з метою ознайомлення з історичними пам’ятками та участі у святкуванні „Дня металурга”.

  У поїздці взяли участь представники 16 земляцтв областей України: МГО «Земляцтво Запоріжжя», Товариство «Вінничани в Києві», МГО «Волинське братство», МГО «Земляцтво житомирян», Дніпропетровське земляцтво,Товариство «Закарпатці в м. Києві», ГО «Земляцтво Івано-франківців», ГО «Громадське об’єднання корінних киян «Київське земляцтво», МГО «Рівненське земляцтво», ГО «Сумське земляцтво», ГО Тернопільське земляцтво в м.Києві «Тернопілля», МГО «Харківське земляцтво», МГО «Земляцтво Херсонщини», Хмельницьке земляцтво «Хмельниччина», Черкаське земляцтво «Шевченків край»,  Товариство «Чернігівське земляцтво».
У Запоріжжі гостей радо зустріли  хлібом-сіллю перший заступник голови Запорізької обласної Ради Клепаков О.О, заступник голови ОДА Гамов А.М., керуючий справами Запорізької міської Ради Бойко З.М., представники Шевченківської у м.Запоріжжі райдержадміністрації. 

Планом поїздки передбачалось:
Участь у відкритті пам’ятника «Металургу» до Дня професійного свята;
Відвідання музею історії зброї;
Ознайомлення з роботою Запорізького металургійного комбінату «Запоріжсталь»;
Поїздка на острів «Хортиця», екскурсії до місцевих музеїв.
Відкрили пам’ятник «Металургу» голова Запорізької ОДА Пеклушенко О.М. та голова міста Запоріжжя Син О.Ч. На урочистостях виступили генеральний директор МГО „Земляцтво Запоріжжя” Єрмолаєва Е.П., член „Земляцтво Запоріжжя” Окопний О.М., який працював на комбінаті „Запоріжсталь”у1947-1953р.р.,представник Дніпропетровського Земляцтва Ружин З.В. Завершилось дійство піснею про єдність України, яку виконали представники Волинського земляцтва Маковська Г.О і Ярмолюк Г.В..

Оригінальною, як завжди, була Зоя Ружин, яка передала місту Запоріжжя росток від верби, посадженої та виращеної Т.Г.Шевченком у Казахстані, а нині вже кілька екземплярів цього національного дерева росте в Україні.
Для чоловіків делегації особливо захоплюючим було відвідання музею історії зброї, де зібрано понад 4000 експонатів – шабель, ножів, кулеметів та іншої зброї з різних частин світу.
Наступною важливою подією було знайомство з життям величезного колективу комбінату „Запоріжсталь” та його керівництвом: виконуючим обов’язки генерального директора Путноки О.Ю., директором з кадрової політики Хелемендик В.Д., головою профспілки комбінату Анісімовим В.Л.  Захоплююче видовище причарувало погляди гостей до прокатного стану мартенівського цеху, де безперервним потоком лився розплавлений метал. Все це нагадувало «пісню металу».
Сповнена гарних емоцій і вражень від побаченого делегація поспілкувалась з робітниками цеху та взяла участь у прес-конференції.

Подякувавши за гостинність, делегація вирушила до музейного комплексу на острів «Хортиця». І знову представниця земляцтва „Придніпровья” Зоя Ружин передала для висадки на острові росток верби від Тарасового дерева.

Принагідно, вже на зворотному шляху, делегація ознайомилась з приватним музеєм цегли, черепиці і кераміки і рушила на вокзал, до потягу, додому.
До перебування представників земляцтв областей у м.Запоріжжі не залишилися байдужими місцеві ЗМІ, які хроніку подій, що відбулися протягом дня, донесли до читачів та глядачів у своїх публікаціях і репортажах.

Генеральний директор
МГО «Земляцтво Запоріжжя»                Єрмолаєва Е.П.

Опубліковано у МГО «Земляцтво Запоріжжя», Рада Земляцтв. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *