Звернення СГО “Асоціація земляцьких організацій”Рада земляцтв областей та регіонів України”

Асоціація земляцтв України на загальних зборах повноважних представників членів СГО “Асоціація земляцьких організацій “Рада земляцтв областей та регіонів України” 17.02.2015 р. звернулась до регіональної громадської організації “Рада земляцтв України в Москві” і усіх українців у Росії з листом.

Текст листа:

Регіональній організації
«Рада земляцтв України в Москві»,
усім українцям Росії

Шановні співвітчизники!

Древній Київ і вся Україна нещодавно вшанувала річницю світлої пам’яті героїв Революції Гідності, безжально розстріляних силовиками за наказом колишнього президента Віктора Януковича. Серед загиблих, які піднялися проти тиранії, безправ’я та повної вседозволеності сформованої ним влади, були українці, росіяни, грузини, вірмени, білоруси, представники інших національностей, для яких загальнолюдські ідеали рівності, взаємоповаги та соціальної й національної справедливості були вищими, ніж почуття особистої безпеки. Сьогодні наша пограбована й обеззброєна держава змушена вживати термінових заходів для відновлення поруйнованої економіки, забезпечення соціального захисту населення України і нерівної боротьби з сепаратистами та іноземними окупаційними військами на сході країни.
Всім відомо, хто окупував Крим, хто озброює та навчає сепаратистів і найманців, звідки беруться й хто обслуговує «Гради», «Смерчі», «Буки», «Торнадо», новітні танки та системи ППО. Щодня примножуються нічим не виправдані жертви з обох сторін, проливається кров, гинуть ні в чому невинні мирні громадяни нашої країни. Весь світ розуміє: чиниться цинічна агресія проти України.
Після ганебної втечі попередньої влади українці обрали нового президента, новий парламент, розпочали реформи у сфері економіки та місцевого самоврядування з метою децентралізації влади та поглиблення демократії. Ми усвідомлюємо: в державі є багато проблем різного характеру та, інколи, різко критикуємо нову діючу владу. Але це наші проблеми і вирішувати їх буде лише український народ!
Ми довго йшли до своєї власної Державності, тому будемо її захищати усіма можливими засобами. Хочеться вірити, що у цей складний для нас час, ваше розуміння і ваші симпатії на нашому боці. Усвідомлюємо й складнощі у ситуації,в якій ви опинилися та ймовірність відповідної жорсткої реакції провладних структур на події в Україні.
Тому звертаємося до усіх вас з єдиним проханням: не принижуйте себе необдуманими діями, за які буде соромно вашим нащадкам, не підтримуйте тих наших «землячків», які роблять гучні заяви заради особистого комфорту чи кар’єри, а можливо й з почуття власної неповноцінності та помсти. Бо, як інакше розцінити звернення деяких «горе-землячків» до Януковича про необхідність застосування жорсткої сили до майданівців, чи істеричні погрози ще одного «патріота» спалити напалмом Київ. Нашу древню столицю уже палив кривавий Батий та інші завойовники, а вона стоїть і вічно стоятиме, як Православна Твердиня на Дніпрі.
Ми впевнені, що наша рішучість, наша боротьба за цілісність нашої Держави , підтримка України з боку людей доброї волі в усіх країнах світу, нарешті протверезять гарячі голови та змусять шукати шляхи до миру.
Віримо, що мине й це лихоліття, ми залікуємо рани і будемо зустрічати маминою піснею та хлібом-сіллю усіх вас, з дітьми та онуками, як добрих гостей, на рідній для вас вільній, багатій і щасливій українській землі. Усіх – хто не погрішив перед нею своєю совістю!

Із щирою повагою та готовністю до співпраці.

За одностайної підтримки та за дорученням керівників земляцтв України,
Голова Асоціації земляцтв
України у м. Києві

Віктор Ткаченко

м. Київ, 26 лютого 2015 р.

Опубліковано у Голова Ради Земляцтв, Рада Земляцтв | Теґи: . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *