Зустріч в Мамаєвій Слободі

222_3680Незважаючи на те, що остання субота березня видалась на диво зимною, закидана снігами Мамаєва Слобода радо приймала представників земляцьких організацій у м. Києві: Данила Курдельчука та Валерія Феня (МГО «Волинське братство»), Марію Ярко та Зою Ружин (МГО «Земляцтво Придніпров’я»), Віктора Барановського (ГО «Земляцтво житомирян»), Миколу Бідзілю та Христо Роглєва (Товариство «Закарпатців у м. Києві»), Володимира Федорченка (МГО «Земляцтво Запоріжжя»), Ларису Гриджук (ГО «Земляцтво Івано-Франківців у м. Києві»), Леоніда Тупчієнка (ГО «Земляцтво Кіровоградщини), Святослава Ващука (МГО «Рівненське земляцтво»), Івана Рішняка та Ірину Родченко (ГО «Сумське земляцтво»), Ігоря Паровишнікова (МГО «Слобожанщина»), Миколу Рожка (МГО «Земляцтво Херсонщини»), Михайла Каплуна (Хмельницьке земляцтво «Хмельниччина»), Тетяну Літошко (Товариство «Чернігівське земляцтво» в м. Києві) на своє чергове зібрання.

Найчисельнішою була делегація Черкаського земляцтва «Шевченків край»: Петро Шилюк —  голова об’єднання, Борис Пономаренко, Юрій Маловічко, Катерина Бойко — заступники голови, Валентин Дроздовський, Світлана Іванова — члени земляцтва та почесні гості з Черкащини: Василь Касьян — заступник голови обласної ради та голови Тальнівської та Катеринопільської райдержадміністрацій Микола Бардадим та Олексій Бардаченко.

Саме Черкаське земляцтво було організатором виїздного засідання, адже для них наступні 3 місяці мають бути дуже відповідальними і насиченими різноманітними заходами — за традицією черкащани виявили бажання координувати земляцький рух у м. Києві в цей період.

Інтерес до подій в Асоціації земляцьких організацій виявили і відповідальні працівники Київміськдержадміністрації, делегувавши на захід свого представника Сергія Адаменка.

Розпочалась зустріч екскурсійним оглядом розважального комплексу Мамаєва Слобода. Присутні з радістю походили засніженими вуличками, зустрілись з рідною українською природою, птахами, звіриною, помилувались гарцюванням вершників, мали нагоду проїхати з вітерцем на санях.

Квінтесенцією заходу було освячення земляцької атрибутики — гетьманської булави та Малого герба України у місцевій церкві. Голова МГО «Земляцтво Запоріжжя» Володимир Федорченко підвів підсумки свого координаторства та, передаючи символи керування земляцькими організаціями у м. Києві впродовж наступних 3 місяців Петру Шилюку, голові Черкаського земляцтва «Шевченків край», побажав черкащанам з гідністю виконувати почесні обов’язки.

Заступник голови  Черкаського земляцтва Борис Пономаренко доповів присутнім про плани на період координаторства:

  • проведення традиційного волейбольного турніру між командами земляцтв у м. Києві;
  • зустріч поетів та письменників — членів земляцтв областей України з шанувальниками художнього слова на Черкащині;
  • проведення великого мистецького заходу «Земляцтва областей України — землі Богдана і Тараса» до 60-річчя утворення Черкаської області;
  • проведення спільного суботника у «Соціалістичному селі» музейного комплексу архітектури і побуту в с. Пирогів;
  • проведення традиційних святкових заходів на Майдані Незалежності до Дня міста Києва;
  • поїздка представників усіх земляцтв України на гостину до земляків Великого Кобзаря, знайомство з областю, зустріч з керівництвом області.

Представники земляцтв побажали черкащанам успіхів у реалізації намічених планів.
А як все відбувалось, дивіться нижче на наших світлинах.

 1011_3601

1010_3607 1012_3598 999_3692 888_3614 777_3645 666_3649 555_3653 444_3655 333_3659 222_3680 111_3671

 

 

Опубліковано у Події, Рада Земляцтв | Теґи: . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *