Представники земляцтв областей та регіонів України у Києві зібрались щоб обговорити поточні питання

15 березня 2018 року у Міжнародному виставковому центрі відбулися збори Громадської спілки «Асоціація земляцьких організацій «Рада земляцтв областей та регіонів України».

На зборах були присутні Ткаченко В.В. – Голова Асоціації.

Члени Асоціації, повноважні представники земляцьких об’єднань:

1. Касьян

Євген Володимирович

ГО “ТОВАРИСТВО “ВІННИЧАНИ У КИЄВІ”
2. Скіпальський

Олександр Олександрович

ГО “МІЖНАРОДНЕ ГРОМАДСЬКЕ ОБ’ЄДНАННЯ “ВОЛИНСЬКЕ БРАТСТВО”
3. Барановський

Віктор Михайлович

МГО “ЗЕМЛЯЦТВО ЖИТОМИРЯН”
4. Климпуш

Орест Дмитрович

ГО “ОБ’ЄДНАННЯ ГРОМАДЯН “ТОВАРИСТВО ЗАКАРПАТЦІВ У
М. КИЄВІ”
5. Федорченко

Володимир Кирилович

ГО “ЗЕМЛЯЦТВО ЗАПОРІЖЖЯ”
6.  Ковтун

Юлія Володимирівна

ГО “МІЖНАРОДНА ОРГАНІЗАЦІЯ “ІВАНО-ФРАНКІВСЬКЕ ЗЕМЛЯЦТВО”
7. Деревянчук               Геннадій Юхимович ГО “ЛЬВІВСЬКЕ ТОВАРИСТВО”
8. Ващук

Святослав Михайлович

ГО МІЖНАРОДНЕ ГРОМАДСЬКЕ ОБ’ЄДНАННЯ “РІВНЕНСЬКЕ ЗЕМЛЯЦТВО”
9.  Рішняк

Іван Миколайович

ГО “СУМСЬКЕ ЗЕМЛЯЦТВО У М. КИЄВІ”
10. Бачинський

Валерій Йосипович

ГО “ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ЗЕМЛЯЦТВО В М.КИЄВІ – “ТЕРНОПІЛЛЯ”
11. Рева

Світлана Леонідівна

МГО “ХАРКІВСЬКЕ ЗЕМЛЯЦТВО”
12. Каплун

Михайло Степанович

ГО ЗЕМЛЯЦТВО “ХМЕЛЬНИЧЧИНА”
13. Грушовий

Леонід Анатолійович

ГО “ЧЕРКАСЬКЕ ЗЕМЛЯЦТВО “ШЕВЧЕНКІВ КРАЙ” У М. КИЄВІ”
14. Цибух

Валерій Іванович

ГО “ЗЕМЛЯЦТВО БУКОВИНЦІВ В М.КИЄВІ “БУКОВИНА”
15. Ткаченко

Віктор Вікторович

ГО “ТОВАРИСТВО “ЧЕРНІГІВСЬКЕ ЗЕМЛЯЦТВО”

Запрошені:

1.               Бідзіля Микола Іванович голова Ревізійної комісії Асоціації земляцтв

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

  1. Стан реєстрації земляцьких організацій в Мінюсті.
  1. Про толоку у Національному музеї народної архітектури та побуту України «Пирогів».
  1. Про відвідання Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка 20.03.2018 р.
  1. Про підготовку звітів щодо координаторства.
  1. Про стан сплати членських внесків на 15.03.2018р.
  1. Різне.

  СЛУХАЛИ: Ткаченка В.В., який звернув увагу всіх на порядок денний. Чи всі мають проект порядку денного? Які будуть пропозиції? Не має? Є пропозиція затвердити порядок денний.

Голосували «за» – одноголосно, «проти» – немає, «утримались» – немає.

  ВИРІШИЛИ:

Перелік питань порядку денного «Затверджено» одноголосно.

Обрати Головуючим Загальних зборів Ткаченка В.В.,  Секретарем –
Абалмасову Ю.Ю.

СЛУХАЛИ: З ПЕРШОГО ПИТАННЯ ПОРЯДКУ ДЕННОГО:

  Ткаченка В.В., який представив нового керівника ГО “ТЕРНОПІЛЬСЬКЕ ЗЕМЛЯЦТВО В М.КИЄВІ – “ТЕРНОПІЛЛЯ” Бачинського Валерія Йосиповича, який є директором-розпорядником  Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка, куди нас запрошують координатори Товариства «ВІННИЧАНИ У КИЄВІ» 20 березня ц.р.

Поінформував про стан реєстрації земляцьких організацій в Мінюсті. Повідомив, що станом на 14.03.2018 року зроблені витяги про всі земляцтва областей України у Києві. Є певні моменти, які потребують коригування. В Івано-Франківському земляцтві Іванущак І.М. до сих пір підписант. Хоча насправді це не так. У Харківському земляцтві Тронько П.Т., якого п’ять років вже не має, ще керівник. Неточності є і у інших земляцтвах. Тому, уточніть всі дані про своє земляцтво, що є в Єдиному державному реєстрі.

У зв’язку з викладенням у новій редакції Закону “Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань”, який набрав чинності 01.01.2016 року, внесено зміни до Закону України «Про громадські об’єднання». Кожне із земляцьких об’єднань відповідно до положень Податкового кодексу, що є неприбутковими організаціями, внесені до Реєстру неприбуткових установ та організацій мали привести свої статутні документи у відповідність до норм Кодексу до 1 січня 2017 року. Оскільки частина громадських об’єднань не встигла перереєструвати свої статути до кінця року, строки подовжили на півроку до 1 липня 2017 року. Але далеко не всі земляцтва завершили цей процес.

На практиці процедура проведення відповідних змін не є швидкою – це займає близько 2 – 3 місяців. Хто реєстрував зміни до статутних документів громадських організацій, той зрозумів, що це справа не складна, але дуже кропітка та довготривала. Тобто, хто не встиг до 1 липня 2017 року привести у відповідність до діючого законодавства України статутні документи та підтвердити неприбутковість організації, були виключенні із Реєстру неприбуткових установ та організацій, вважаються прибутковими, а значить, такими, що мають на меті отримання прибутку, – як наслідок кошти, майно буде обкладатися податками, на тих самих підставах, як для решти підприємств. У цьому випадку бухгалтерам земляцтв навіть пустографки треба здавати за іншою схемою ніж неприбутковим організаціям. Тому, прошу звернути на це увагу.

ВИСТУПИЛИ:

Рева С.Л., повідомила, що Харківське земляцтво неперереєстроване. Поки, що ведуться переговори щодо обрання кандидатури нового керівника земляцтва.

Тому, з нового 2018 року наша організація втратила ознаку неприбутковості та випала з Реєстру неприбуткових організацій. Тобто стала платником податку на прибуток підприємств і подала декларацію з податку на прибуток підприємств за базовий звітний період та фінансову звітність за  рік.

Ващук С.М. додав, що найважчим моментом для перереєстрації це збір підписів. Оскільки, членів земляцтва налічує кількасот осіб. Це нереальна кількість для збору підписів. Ми пішли від зменшеної кількості земляків до 80 осіб та зібрали до 80 підписів. Таким чином, ми пришвидшили збір підписів та завершили процес перереєстрації.

Ткаченко В.В. додав, що цим питанням треба займатися, створивши ініціативну групу або обрати довірену особу, яка б ці питання вирішила в кожному земляцтві.

ВИРІШИЛИ:

  1. Інформацію взяти до відома.
  2. Звернути увагу на необхідність вирішення питання щодо переєстрації у відповідності з новим законодавством.

Голосували «за» – одноголосно, «проти» – немає, «утримались» – немає.

СЛУХАЛИ: З ДРУГОГО ПИТАННЯ ПОРЯДКУ ДЕННОГО

Касьяна Є.В., який поінформував всіх про те, що толока у Національному музеї народної архітектури та побуту України «Пирогів» планується на 21 квітня ц.р.

ВИСТУПИЛИ:

Ткаченко В.В., зазначив, що на прохання Національного музею провести толоку саме 21 квітня. Більш конкретно буде повідомлено в квітні місяці, ближче до дати проведення.

Ващук С.М. повідомив, що Рівненське земляцтво планує провести збори
21 квітня і запрошують на захід керівників земляцтв, а тому рівненчани проведуть в інший день толоку.

Ткаченко В.В. запропонував Рівненському земляцтву провести толоку 14,
28 квітня або в будні дні. У нас такі випадки вже були.

ВИРІШИЛИ:

  1. Погодити дату проведення толоки у Національному музеї народної архітектури та побуту України «Пирогів» – 21 квітня 2018 року.
  2. Конкретні моменти уточнити у квітні в робочому порядку.

Голосували «за» – одноголосно, «проти» – немає, «утримались» – немає.

СЛУХАЛИ: З ТРЕТЬОГО ПИТАННЯ ПОРЯДКУ ДЕННОГО:

Касьяна Є.В., який зазначив, що у їх плані роботи на період координаторства було відвідання Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка. Єдине, що ми не розраховували що буде великий ажіотаж на цей спектакль. Він іде декілька разів на місяць, а квитків не має взагалі. Тому вийшло так, що ми запрошуємо і даємо по одному квитку, але кому потрібно більше, у мене ще є декілька зайвих квитків.

ВИРІШИЛИ: інформацію  взяти до уваги. Відвідати Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка 20 березня 2018 року.

Голосували «за» – одноголосно, «проти» – немає, «утримались» – немає.

  СЛУХАЛИ: З ЧЕТВЕРТОГО ПИТАННЯ ПОРЯДКУ ДЕННОГО:

Ткаченко В.В. наголосив, на тому, що вже давно, Асоціація започаткувала той момент, що під час підготовки до координатортсва, на етапі прийняття рішення щодо майбутнього координатора, на етапі передачі-прийняття кооринатортсва і т.д. по кожному епізоду під час проведення координаторства координатор накопичує матеріали. І в кінці координаторства згідно Статуту Асоціації передає в архів Асоціації і залишає у себе. Звернув увагу на архівну папку щодо координатортсва Чернігівського земляцтва, як на приклад збору матеріалів. Збирали матеріали: план, звіт координатора, які були на той момент атрибути координаторства, протоколи прийняття-передачі координаторства, основні заходи координатора, прес-реліз, зустрічі, поїздки, засідання. Найголовніше те, що б воно залишалося в пам’яті і в архівах.

На сьогоднішній день за останні 2 роки звіти не здали Волинське братство, Сумське, Закарпатське земляцтва. Івано-Франківське надали неповний звіт, ви не показали дуже багато того що ви робили. Воно і у вас з пам’яті піде і у нас. Тому прохання найближчі строки підготувати звіти.

ВИСТУПИЛИ:

Рева С.Л. поцікавилася, де і кого ці звіти зберігаються? Адже під час прийняття-передачі координаторства Харківське земляцтво передали наступному координатору велику папку-звітність щодо координаторства.

Грушовий Л.А., виступив з подякую від імені Черкаського земляцтва та Пономаренка Бориса Йосиповича за участь у покладанні квітів до пам’ятника  Шевченку 9 березня. Було таке враження, що ми були єдиною організованою силою в ці дні. Ми все це відобразили в соціальних мережах.

ВИСТУПИЛИ:

Ткаченко В.В. зазначив, що про цей захід треба відобразити і в звіті координатора (ГО “ТОВАРИСТВО “ВІННИЧАНИ У КИЄВІ”).

Бідзіля М.І. зробив оголошення про те, що сьогодні вихідний день у Закарпатській області. Це рішення прийняла обласна рада, тому що 15 березня 79 років як у Хусті проголосили незалежність Карпатської України (1939 р.)

ВИРІШИЛИ: інформацію взяти до відома і земляцтва, які провели координатортсво здати звіти.

Голосували «за» – одноголосно, «проти» – немає, «утримались» – немає.

СЛУХАЛИ:         З ПЯТОГО ПИТАННЯ ПОРЯДКУ ДЕННОГО:

Ткаченка В.В., який звернув увагу, що разом із порядком денним були роздані довідки про стан сплати внесків станом на 15.03.2018 року.

ВИРІШИЛИ: інформацію прийняти до відома та зобов’язати керівників земляцьких організацій своєчасно сплачувати внески.

Голосували «за» – одноголосно, «проти» – немає, «утримались» – немає.

Головуючий Зборів                                                           Ткаченко В.В.

Секретар Зборів                                                                 Абалмасова Ю.Ю.

Опубліковано у Uncategorized. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *