Поїздка до національного парку Межигір’я керівників земляцьких організацій України

15 лютого 2020 року в рамках координаторства «Ради земляцтв областей та регіонів України», житомирським земляцтвом була організована програма заходів, в яких прийняли участь керівники усіх обласних земляцьких організацій України, члени Овруцького відділення МГО «Земляцтво житомирян», керівники та гості Овруцького району Житомирської області.

Першим заходом цього дня для керівників земляцьких організацій була підготовлена екскурсія до національного парку Межигір’я, в село Нові Петрівці Вишгородського району Київської області, територія якого з 1935 до 2007 року була державною урядовою резиденцією, потім виведена в приватну власність, а 22 лютого 2014 року була реорганізована в національний парк з відкритим доступом для всіх бажаючих.

По закінченню екскурсії житомирське земляцтво запросило гостей на продовження зустрічі, для чого делегація керівників земляцьких організацій України направилася до актової зали державного навчального закладу «Київського професійного коледжу з посиленою військовою та фізичною підготовкою», де зустрічав директор коледжу Василь Сергійович Петрович – наш земляк, член президії МГО «Земляцтво житомирян», керівник Коростенського відділення житомирського земляцтва, який зробив цікаву презентацію коледжу, котрий сьогодні є «законодавцем мод» як в освітньо-виховному процесі, так і в професійній підготовці спеціалістів сучасних інноваційно-технологічних напрямків, прикладом яких є започаткування першого в Україні освітнього енергозберігаючого проекту «Сонячний коледж».

Далі Голова Ради МГО «Земляцтво житомирян», Перший віце-президент «Земляцтва» Запаловський Йосип Антонович розпочав офіційну частину, на початку якої представив кожного учасника зустрічі, та висловив теплі побажання усім гостям урочистостей.

Також з промовою та щирими побажаннями виступив Перший віце-президент МГО «Земляцтво житомирян», виконавчий директор Барановський Віктор Михайлович.

Від імені овруцького відділення земляцтва перед учасниками та гостями зустрічі виступив його голова Васьковський Михайло Іванович.

Зі словами вдячності за змістовну зустріч від імені асоціації земляцьких організацій України виступила Тетяна Андріївна Літошко.

В цей святковий день Голова Ради МГО «Земляцтво житомирян» Запаловський Йосип Антонович та виконавчий директор Барановський Віктор Михайлович вручили нагороди поважним та активним членам земляцького руху.

Далі для гостей заходу була запропонована презентація та відеоінформація про один з мальовничих куточків Житомирщини, для чого було надано слово міському голові міста Овруч Івану Ярославовичу Коруду, який розповів про Словечансько-Овруцький кряж, про місто Овруч, про людей які в ньому проживають, про стан справ в місті, про досягнення, нагальні першочергові завдання, які потребують вирішення та плани на майбутнє.

В місті діє постійна програма по оновленню опалювальних та водопостачальних комунікацій, триває оновлення медичного обладнання в лікувальних закладах, відремонтовано та модернізовано вуличне освітлення, що призвело до економії витрат.

Дуже радує, що Овруччина всіляко сприяє розвитку підприємництва, а керівництво є відкритим до діалогу та зі своєї сторони всіляко допомагає в нових починаннях. Тож і не дивно, що прямо під час виступу Головою Овруцького відділення «Земляцтва житомирян» Васьковським Михайлом Івановичем та міським головою міста Овруч Іваном Ярославовичем Корудом було продовжено на наступні п’ять років угоду про співпрацю між Овруцьким відділення МГО «Земляцтво житомирян» та Овруцькою міською владою.

Окремо хочеться відмітити, що Овруч всіляко дбає про своє культурне надбання, в місті працюють як професійні художні музичні колективи так і аматорські, і всі присутні мали можливість в цьому переконатися – по закінченні офіційної частини зустрічі відбувся концерт за участю творчих колективів Овручини. Глядачі отримали велике задоволення від перегляду а по закінченню концерту стоячи разом співали та аплодували.

Опубліковано у Uncategorized. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *