Укладено Меморандум про співробітництво столичної влади з Асоціацією земляцьких організацій

4 вересня відбулося підписання Меморандуму про співробітництво Київської міської ради та Київської міської державної адміністрації з Асоціацією земляцьких організацій «Рада земляцтв та регіонів України».

Від столичної влади Меморандум підписав Київський міський голова Віталій Кличко.

Від Асоціації Меморандум підписали президент Асоціації Віктор Ткаченко та представники земляцтв.

У своїй промові Віталій Кличко зазначив: «Представники земляцьких організацій наполегливо працюють над збереженням та поширенням національних традицій та історико-культурної спадщини своїх рідних областей. Земляцтва є зразком порозуміння та єднання, прагнення спільно творити майбутнє для своїх дітей і внуків. Земляцтва мають свою громадянську позицію, відстоюють її і впливають на процеси розбудови демократичної держави. Актуальною сьогодні є роль земляцтв у процесах консолідації суспільства, взаємодії і порозуміння між різними регіонами нашої країни. У налагодженні конструктивного діалогу між владою та громадськістю».

Він також зауважив, що земляцький рух відіграє вагому роль у житті столиці. Адже Київ знаходиться в центрі соціально-економічних і громадсько-політичних процесів держави.

«Завдяки тісним зв’язкам зі своєю малою батьківщиною земляцтва володіють об’єктивною інформацією щодо ситуації в областях, районах, містах і селах. Мають практичний досвід вирішення проблем на місцях. Найкращі практики та досвід можуть бути застосовані і в столиці. А ми – завжди готові ділитися досвідом перетворень, які успішно втілюємо в Києві. Сьогодні ми підписуємо Меморандум про співробітництво між київською міською владою і земляцтвами областей України в місті Києві. Сподіваюсь, що підписання цього документу сприятиме розвитку нашої ефективної співпраці в діловій та культурній сферах, яка почалася у 2001 році з підписання першої угоди про співпрацю», – додав Віталій Кличко.

За його словами, Київ сьогодні втілює зміни, які бачать люди. Вже багато чого зроблено і ще немало планів для подальших перетворень.

«І ми втілимо ці плани! Я переконаний, що, зокрема, і спільно з земляцькими об’єднаннями ми зробимо ще багато корисних справ для Києва і для України!» –зазначив Київський міський голова.

За матеріалами Київської міської ради та Київської міської державної адміністрації

Опубліковано у Uncategorized. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *