Передача координації від Черкаського Рівненському земляцтву

NIK_6648 (800x533)4 липня 2013 року на території  Золотоверхого Михайлівського храму у церкві Іоанна Богослова відбулася передача координації від Черкаського  Рівненському земляцтву. Богослужіння провів протоієрей Віталій – заступник ректора Духовної академії. Він подякував керівникам земляцтв за добру справу, яку вони проводять у наданні допомоги жителям свого краю, які її вкрай потребують.

Слово надали заступнику голови Черкаської облдержадміністрації Едуарду Івакіну, який подякував керівникам Черкаського земляцтва за плідну співпрацю і передав булаву управління, малий герб України, ікону Божої матері віце-президенту, голові Рівненського земляцтва Миколі Якимчуку. Заступник голови Рівненської обласної ради Олексій Чуприна завірив керівників земляцтв України, що спільно із земляками прикладуть зусилля, щоби виконати поставлені перед земляцтвом завдання і запросив присутніх у вересні місяці відвідати історичну Рівненщину. Адже вона в багатьох чинниках перша: перший вищий навчальний заклад на Україні університет «Острозька академія», вперше виданий україномовний буквар, написана україномовна Біблія «Пересопницьке Євангеліє», на якому президенти України приймають присягу, єдине місце бурштину в Україні, перший Президент незалежної України також рівненчанин. Член ради Черкаського земляцтва «Шевченків край» Руслана Лоцман виконала духовний гімн.

Після цього гості були запрошені до трапезної зали Духовної  академії на урочистий обід. Представники Черкаської та Рівненської обласних рад обмінялись памʼятними подарунками. Учасникам заходу було доведено план роботи координаторів Рівненського земляцтва на три наступні місяці.

Святослав ВАЩУК, виконавчий директор Рівненського земляцтва

NIK_6632 (800x533)

NIK_6613 (800x533)

NIK_6648 (800x533)

Опубліковано у Події, Рівненське земляцтво, Рада Земляцтв. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *