Зустріч з Філаретом

DSC_507429 травня 2015 року   відбулась зустріч Предстоятеля Української Православної Церкви Київського Патріархату Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета з керівниками громадських організацій земляцтв областей та регіонів України.

Віктор Ткаченко, голова Асоціації, представив Святійшому Патріарху членів делегації – керівників громадських організацій земляцтв областей та регіонів України:
МГО «Волинське братство»
Курдельчук Данило Маркович

МГО «Земляцтво житомирян»
Войтенко Сергій Володимирович

Товариство «Закарпатців в м. Києві»
Климпуш Орест Дмитрович

Бідзіля Микола Іванович

МГО «Земляцтво Запоріжжя»
Федорченко Володимир Кирилович

ГО «Земляцтво Івано-Франківців у м. Києві»
Говдяк Роман Михайлович

ГО «Земляцтво Кіровоградщини»
Бондаренко Олександр Миколайович

МГО «Рівненське земляцтво»
Ващук Святослав Михайлович

Володченко Володимир Федорович

ГО «Сумське земляцтво» в м. Києві
Рішняк Іван Миколайович

ГО Тернопільське земляцтво в м. Києві «Тернопілля»
Флісак Ярослав Антонович

МГО «Харківське земляцтво»
Рева Світлана Леонідівна

МГО «Земляцтво Херсонщини»
Володимир Тимошенко

Хмельницьке земляцтво «Хмельниччина»
Каплун Михайло Степанович

Черкаське земляцтво «Шевченків край»
Приз Микола Григорович

ГО Земляцтво буковинців в м. Києві «Буковина»
Цибух Валерій Іванович

Товариство «Чернігівське земляцтво»  в м. Києві
Ткаченко Віктор Вікторович

Літошко Тетяна Андріївна

МГО «Донеччина»
Оскольський Валентин Володимирович
Свою промову Предстоятель Української Православної Церкви Київського Патріархату Святійший Патріархат Київський і всієї Руси-України Філарет розпочав з того, що подякував громадській організації «Асоціація земляцтв областей і регіонів України» за плідну і активну роботу по об’єднанню всієї України, незалежно від територіального розташування, національності і віросповідання, за заслуги з відродження духовності в Україні та утвердження Помісної Української Православної Церкви і вручив  Орден Святого Рівноапостольного князя Володимира Великого ІІ ступеня.

Святійший Патріарх наголосив, що серед головних пріоритетів Української Православної Церкви є:

–  об’єднання всього православ’я в Україні в єдину помісну церкву та звернення до його Божественного Всесвятійшого Архієпископа Константинополя — Нового Риму і Вселенського Патріарха Варфоломія з проханням про канонізацію;

–  допомагати державі і владі подолати негаразди та досягти справжнього загального блага, сприяти розвитку економіки, завершити процес європейської інтеграції України.

–  всебічно втілювати у суспільстві вищі моральні цінності і закони, утверджувати принципи любові, гуманності, справедливості і взаємодопомоги, активно впливати на суспільну думку;

–  проповідувати любов до своєї батьківщини, боротися за відновлення суверенітету і територіальної цілісності, за утвердження миру і спокою в Україні, всіма доступними способами боронити свою землю, допомагати армії;

–  молитися про кожного, хто береться за добру справу духовного оновлення, адже Дух любові і мудрості в людських серцях переможе оману і неправду;

На завершення Святійший  Патріарх благословив присутніх

на добрі справи, закликав разом з Всемогутнім Господом і Православною Церквою чинити особистий подвиг на шляху духовного оновлення.

 

Зі словами щирої подяки за зустріч, напутнє слово і Боже благословення до Святійшого Патріарха звернулись Данило Курдельчук, Валентин Оскольський, Орест Климпуш, Світлана Рева, Іван Рішняк.

 

На завершення від Асоціації земляцтв виступив Ткаченко В.В., який сказав «У Вашій аргументованій бесіді, у виступах представників земляцтв пролунали слова підтримки і заклику до всіх людей доброї волі – засвідчити соборність, розкрити духовний потенціал, даний нашому народу, утвердити в суспільстві принципи любові, справедливості і взаємодопомоги.

Єднання навколо цих ідеалів, громадянська самоорганізація та взаємна підтримка – найкращий захист в умовах політичної, економічної та воєнної кризи.

Всім нам необхідно запастись великим терпінням, нас чекає велика праця і всі ми віримо, що Дух любові і мудрості в людських серцях переможе оману і неправду.

Ще раз дякуємо Вам, Ваша Святосте, за час, проведений з нами. За дорученням Ради земляцтв дозвольте вручити Вам, Ваша Святосте, Почесну відзнаку земляцтв України «За заслуги» та просити Вас підписати Меморандум про співпрацю».

Здійснюється церемонія підписання Меморандуму про подальшу співпрацю між Київським Патріархатом та Радою земляцтв областей і регіонів України (підписи скріплюються печатками).

Текст меморандума.

Зустріч завершується спільним фото на згадку, інтерв’ю для ЗМІ.

DSC_5104

DSC_5080_ DSC_5074 DSC_5066 DSC_5049 DSC_5044 DSC_5038 DSC_5031 DSC_5020 DSC_5011 DSC_5010 DSC_4965

Опубліковано у Події, Рада Земляцтв. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *