Поїздка керівників земляцтв України до Херсонської області

DSC_0263В житті Асоціації земляцьких організацій відбулась чергова цікава подія – координатори роботи земляцьких об’єднань у Києві в період квітня-червня 2012 р. – МГО «Земляцтво Херсонщини» під керівництвом Миколи Рожка та Володимира Тимошенка організували цікаву поїздку керівників земляцтв України до Херсонської області. Учасниками поїздки стали представники майже всіх областей України (крім АР Крим, Луганської та Донецької областей).

Програмою передбачались:

  • Зустріч делегації з заступником голови облдержадміністрації на кордоні Херсонської та Миколаївської областей.
  • Екскурсія по м. Херсону за маршрутом: Парк Слави; Сквер ім.. Потьомкіна; Набережна біля готелю «Фрегат», пам’ятник першим корабелам. Покладання квітів до пам’ятника героям-морякам.
  • Переїзд теплоходом до м. Гола Пристань. Зустріч на теплоході з керівництвом області.
  • Прогулянка по набережній м. Гола Пристань. Зустріч з головою районної державної адміністрації та міським головою. Огляд експонатів місцевого краєзнавчого музеїв.
  • Ознайомлення з роботою сучасного розважально-готельного комплексу «садиба «Чайка».

Наступний день розпочався з переїзду до біосферного заповідника «Асканія-Нова» та продовжився ознайомленням з музеєм дослідного комплексу. Екскурсія по заповіднику.

Знайомство з роботящими людьми дослідного господарства «Асканійське», концерт художньої самодіяльності господарства дітлахів та працівників господарства.

Знайомство з роботою господарства «Підвали Трубецького», чудова розповідь про таїнства створення Таврійських вин.

Навіть повернення до столиці непередбачувано пізно (ні, рано вранці) не викреслило з пам’яті незабутні зустрічі, побачені творіння людського розуму і природи, щирість і наснагу до життя трударів суворого південного краю.

Як це було – на світлинах і у коротенькому нарисі Валерія Феня, виконавчого директора МГО «Волинське братство»:

МГО «Земляцтво Херсонщини» під проводом Президента земляцтва Миколи Рожка, Віце-президента Володимира Тимошенка та генерального директора Юрія Андрєєва на високому рівні тримає планку координаторства в Асоціації земляцтв України,  прекрасно організувавши ознайомлювально-ділову поїздку для земляків з усієї України до благословенного Таврійського краю.

В динамічній поїздці ми встигли побачили цікавинки обласного Херсона, поклали до Вічного вогню вінки нашої пошани, помилувалися розкішними видами древнього Славутича, пропливаючи на теплоході до районного центру Голої Пристані, відчули синівську любов таврійців у збереженні древніх українських  святинь та творенні нових речей, що працюють на майбутнє, як то новозбудований у райцентрі  Палац спорту, рівних якому немає у більшості обласних центрів!

Ця шана до рідної землі відчувалася як у Голопристанського міського голови Анатолія Негри, голови райдержадміністрації Олексія Морева так і в усіх людей, що з гумором, піснями, жартами та щирою доброю гостинністю зустрічали гостей.

Заночували ми на березі моря, у пансіонаті «Славутич», дякуючи гостинності Віце–президента «Земляцтво Херсонщини» Миколи Баранюка. Скромно зазначу, що з представників усіх земляцтв єдиний  волинянин не побоявся  скупатися у ще прохолодній морській воді.

А наступного дня ми дивувалися зеленій оазі в посушливому таврійському степу – біосферному заповіднику «Асканія-нова». Його директор, достойний продовжувач справи видатного Фрідріха Фальц-Фейна, справжній науковець і патріот Таврійського краю, Віктор Гавриленко, провів захоплюючу екскурсію, показавши красу і велич природи, що створена завдяки звитяжній щоденній праці людей. 

Що це так направду підтвердила своїм життям Герой України, заслужений працівник сільського  господарства, почесний академік  Української академії аграрних наук, керівник дослідного господарства “Асканійське” Віра Найдьонова.

Сучасна техніка, науково вивірене вирощування кормових, технічних і зернових культур та овочів, високі врожаї та виробництво дуже смачної м’ясо-молочної продукції (яку ми з задоволенням продегустували)  – це критерії її дійсно видатного керівництва.

Але найбільш захоплюють і вражають Жіночність шановної Віри Опанасівни і її Любов (саме з великих літер) до людей, які з пошаною величають її «наша Маманя».  Під цей струмінь її теплоти та добра потрапили і керівники Земляцтв, що неначе малі діти танцювали та співали разом з талановитими господарями!

А закінчилася насичена поїздка ковтком таврійського сонця, гарячого вітру та запахів моря і незайманого вікового степу, що зібрані у  смакові  вина з господарства «Підвали Трубецького».

Отримавши від поїздки заряд потужної таврійської енергетики,  керівники земляцтв України сердечно подякували господарям та керівництву Земляцтва Херсонщини за прекрасно організовані щирі  зустрічі на південній перлині України.

DSC_0505_preview

DSC_0492_preview DSC_0473_preview DSC_0376_preview DSC_0369_preview DSC_0322_preview DSC_0314_preview DSC_0307_preview DSC_0277 DSC_0263 DSC_0510_preview DSC_0286_preview

Опубліковано у МГО «Земляцтво Херсонщини», Рада Земляцтв. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *