БАЛЬ „МАЛАНКА-2012”

Розміщуємо інформацію, люб’язно надану Львівським Товариством у Києві

Вже понад 10 років поспіль на Старий Новий рік Львівське Товариство у Києві збирає членів та прихильників Товариства на мистецько-обрядове дійство Баль «Маланка» та запрошує почесних гостей: керівництво Львівщини та мерії міст Львова і Києва, керівників земляцтв областей України.
Цього року Баль «Маланка – 2012», вперше за останні 10 років не проводився в Українському домі (на Європейській площі), а відбувся на лівому березі р. Дніпро у Міжнародному виставковому центрі, що на Броварському проспекті.

Гостей зустрічала троїста музика та виставка різдвяно-новорічної атрибутики у виконанні провідних майстрів ужитково-прикладного мистецтва України ( куратор виставки Романія Кобальчинська), а також виставка робіт пленеру «Золота підкова. Замки Західної України» написаних кращими майстрами пензля Львівщини. Оглядаючи творчість майстрів та митців присутні гостювались напоями «Львівської пивоварні» та виробами Львівської майстерні шоколаду.

З огляду на традиції Галичини ( на Старий Новий рік родина збирається за столом), родина Львівських киян провела імпрезу у бенкетному варіанті. На столах були кутя, пампухи, голубці і ін. традиційні трунки та напої української кухні.
Першим завіншував запрошених та привітав з Різдвяно-новорічними святами Голова Правління Товариства п.Іван Васюник. У своему виступі Голова Товариства дав оцінку діяльності Товариства за 2011 рік та окреслив найважливіші завдання на рік прийдешній. Від керівництва Львівщини присутніх привітав голова Львівської обласної державної адміністрації п. Михайло Костюк (володар Почесної номінації Львівського Товариства «Лапка Лева» за підсумками 2009р.) та вручив Товариству , за проханням Голови Львівської обласної ради п. Олега Панькевича, традиційний галицький оберіг – дідух (символ духу предків). Від Асоціації земляцьких організацій «Рада керівників земляцтв областей та регіонів України» присутніх привітав Голова Чернігівського земляцтва, Голова Асоціації земляцтв п. Віктор Ткаченко. Мери міст Бойківщини та Голова Всесвітнього Товариства «Бойківщина» п. Петро Косачевич запросили присутніх після ЄВРО – 2012 приїхати на V-ті Бойківські фестини до м. Турка на Львівщині.

Згідно рішення Правління Товариства за підсумками роботи у 2011 році найвищу нагороду Львівського Товариства у Києві п.Іван Васюник вручив п. Романії Кобальчинській- етнографу-фольклористу, науковому співробітнику музею архітектури та побуту України в с. Пирогів та п. Дмитру Шимківу – генеральному директору компанії «Майкрософт- Україна».

Запрошені на Баль «Маланка – 2012» колядували, віншували, балювали та забавлялись протягом вечора та ночі з фолькгуртом Народного дому с. Головецьке Старо-Самбірського р-ну Львівської області (Бойківщина) , Меланкою, Василем та Козою, оркестром і солістами Заслуженого ансамблю пісні і танцю Міністерства оборони України та солістами і балетною групою Національного театру оперети, скрипалем Олегом Кульчицьким, саксофоністом Ігорем Рудим, Дитячим етнографічним колективом «Дай Боже», гуртом «Львівське ретро», гуртом Романа Рудого, Фомою, Інессою Братущик і ін. Зірками та зірочками української естради.

Церемоніймайстером та ведучим Балю був народний артист України Богдан Бенюк.
P.S.

Коли закінчився Баль «Маланка – 2012» Правління Львівського Товариства ще вивчає, бо з Міжнародного Виставкового центру, що на Лівому березі, Львівські кияни все ж таки почали вертатись на Правий берег разом з Меланкою, Василем та Козою. Є інформація, що деякі члени та прихильники Львівського Товариства у Києві … водять Козу до цих пір …

Виконавча дирекція Львівського Товариства у Києві

Опубліковано у Львівське товариство. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *