Чим живуть наші братні земляцтва

rivne-atoНе словом, а ділом: Рівненське земляцтво допомагає землякам пораненим в АТО

А дні ідуть, вони під свистом куль ідуть до цілі.
І вибух бомб, снарядів дзвін не зломлять їхні сили.
Вони ідуть за мир, за Україну, за любов.
За матір йдуть, що серце слізно рве за сина.
Ю.Занько

Для українського народу необхідним зараз є національне єднання, взаємна підтримка, віра у краще майбутнє. Тому і гуртується він у громадські товариства та об’єднання, спільноти і земляцтва. Не залишилась осторонь і Рівненщина. Головною метою такого об’єднання є консолідація зусиль для розвитку, підтримки і захисту національно-культурних, економічних, соціальних та інших інтересів нашого краю.

І що може бути миліше рідної землі? Коли вона така мальовнича, як Великодня писанка; мова її — дзвінка і співоча, як джерельце з чистою водою; люди гостинні й привітні, з хлібом-сіллю в руках, а в серцях — з милозвучною піснею, в якій червоними і чорними нитками переплітаються любов і туга, радість і журба, народна доля та історія…

Життя переконує: де б ти не перебував, чим би ти не займався, та те святе місце, де мама співала колискову пісню, де на покуті стелила вишиваний рушник, а батько відкривав прості, але одвічні життєві істини, — не забудеш ніколи!

І сьогодні, коли Україна опинилася у полоні військової окупації, коли вона перебуває у затяжній психологічній кризі, завдання будь-якої організації, кожного громадянина зокрема — проявити неабиякий патріотизм, силу, згуртованість і допомагати не лише словом, а й ділом! Так, здавалось би, війна за тисячу кілометрів, проте вона так чи інакше вже зачепила кожного українця. Адже, коли болить Україні — болить усім нам.

Рівненське земляцтво не змогло залишатися осторонь від біди, яка нас наздогнала. Адже патріоти Рівненщини борються не на життя, а на смерть за краще майбутнє нас та наших дітей. На превеликий жаль сьогодні вже багато рівненчан загинуло, ще більше поранених, яким потрібна наша допомога.

Тому 31.07.2014 року відбулося позачергове засідання Ради Земляцтва, на якому прийнято рішення про організацію надання допомоги землякам, пораненим в зоні АТО. Для реалізації цього проекту було залучено понад 900 членів земляків, що входять до складу МГО «Рівненське земляцтво». Адже ми не можемо залишатися байдужими до тієї непростої ситуації, що коїться в Україні.

Фінансова та інша матеріальна допомога була надана загалом Рівненському військовому госпіталю, зокрема пораненим землякам:

  • Федоріну Роману;

  • Ігнатову Олексію;

  • Чупринському Дмитрові;

  • Пандраку Сергію;

  • Хільчишину В’ячеславу

rivne-ato rivne-ato1

Хворих особисто відвідали віце-президенти МГО «Рівненське Земляцтво» Міщенко С.О., Яніцький В.П., заступник голови Дубенського осередку Загородній В.І, заступник голови Земляцтва Мороз В.М., член земляцтва Кушнір Г., та виконавчий директор Ващук С.М. Кожен третій член нашої організації відгукнувся на допомогу і перерахував кошти.

Земляцтво у своїй практиці втілює найсправедливіший принцип: у любові до рідного краю усі рівні, незалежно від рівня доходів, освіти, віку, політичних та особистих переконань.

Рада МГО «Рівненське земляцтво» висловлює щиру подяку та повагу всім земляка, які долучилися до збору коштів для лікування поранених земляків в АТО. Адже чужого горя не буває!

Слава Україні! Героям слава!

Виконавчий директор

МГО «Рівненське земляцтво»,

pаслужений працівник

культури України

С. Ващук

Опубліковано у Рівненське земляцтво. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *