ЗЕМЛЯКИ – АРМІЇ!

Україна знову виборює свою щасливу долю. Так було десятки разів у її історії, і завойовницькі орди так званих старших братів приносили горе в українські домівки. Згадаємо каральні експедиції московських князів і царів, згадаємо так звані мирні економічні акції, метою яких було одне – поставити миролюбний український народ на коліна. Та й цього разу українці доказують, що в їх душі не помер козацький дух. Кращі  з них, зокрема, і сини Сіверщини, обстають за свободу своєї держави на землі донбасівській. Наше земляцтво пам’ятає про це і робить все для того, щоб воїни-захисники  були зігріті теплом нашої любові, адже це відчуття таке ж міцне і доброживне, як бронежилети. Подаємо тільки деякі факти посильної підтримки земляками українських збройних сил. 

Бобровицьке відділення

Члени відділення О. Ступницька та Л. Корнієнко придбали медикаменти (в т.ч. тонометри, перев’язочні матеріали, мазі для ніг) на суму понад 5000 грн. та передали в зону АТО.

Ю. Заболотний допоміг коштами родині загиблого воїна з села Марківці на суму 5000 грн.

Не залишаються осторонь людської біди і селяни Бобровиччини. Громада села Нова Басань в зону АТО відрядила сім бійців, а ще десять – на укріплення державного кордону у Чернігівській і сусідній Сумській областях.

Дбайливий господар села, сільський голова Володимир Левченко організував збір благодійних внесків та різного збіжжя  на потреби українського війська. Бійцям-односельцям, які знаходяться на передніх рубежах (сім осіб), відкрили карткові рахунки в банку і поповнили їх на одну тисячу гривень кожному, на рахунок Міноборони перерахували 21 тисячу грн. і продовжують цю благодійну справу.

А ще новобасанці за період неоголошеної війни відправили на фронт три КАМази продовольства та один КАМаз  переселенцям з Донбасу, які мешкають у гуртожитку Бобровицького сільськогосподарського технікуму.

Не залишили без опіки і ті родини, які відправили своїх синів на військову службу. Одній родині перекрили хату, іншим заготовили сіно на зиму для худоби, допомогли викопати картоплю. Зараз у місцевому лісгоспі для цих родин заготовляють дрова на зиму. Тож хлопці можуть бути спокійні за своїх рідних – село не залишить їх наодинці у скрутну годину.

Подбала сільська рада і про майбутнє тих селян, які сьогодні захищають Україну: оформили документи про виділення кожному учаснику бойових дій по 0, 25 га землі під забудову та по 2 га оранки, на які місцева агрофірма буде нараховувати паї.

Варвинське відділення

За участю Н. Кольцової зібрано односельцями для потреб армії близько 3000 грн.

Особисто членами відділення зібрано та передано для допомоги армії та в зону АТО понад 3000 грн. (В. Зуб,  В. Кононенко, П. Петрик, М. Шолом, Федоренко В.).

Систематично надсилають СМС на номер 565 Г. Калайда, А. Бусло, С. Дідківська, Г.Червонюк.

 Новгород-Сіверське відділення

Силами земляків:
– перераховано 50 000 грн. на потреби армії; 8000 грн. для служби розвідки армії;
– закуплено та передано бійцям Національної гвардії спеціального взуття на 11000 грн.;
– прийнята та забезпечена в Києві харчуванням і житлом сім’я з Луганська, їй надано грошову допомогу в сумі 20 000 грн.;
– Г. Кокта прихистила у себе вдома і допомогла матеріально жительці Макіївки;
– пораненому воїну передані 10 000 грн. для операції в Ізраїлі.

Ріпкинське відділення

З початку виникнення збройного конфлікту на сході країни членами Ріпкинського відділення було переказано у вигляді благодійних внесків через мобільні телефонні дзвінки на номер 565 понад 10 тис. грн., придбано у відділеннях Ощадбанку сертифікати казначейських зобов’язань «Військові» для підтримки української армії на суму 10 тис. грн.

З ініціативи члена відділення генерального директора Товариства з обмеженою відповідальністю «Солярис» Діни Марущенко та за підтримки трудового колективу цим підприємством придбано для центрального військового госпіталю в Києві:

– медичний апарат для видалення гною з ран (виробництва ФРН) за 25 тис. грн.;

– два спеціальних крісла для інвалідів (виробництва Іспанія) майже за 16 тис. грн.;

– близько 1 тонни медичних бинтів із ФРН.

Нині зазначеним підприємством опрацьовується разом з окремими родинами учасників бойових дій у зоні АТО на сході країни, які втратили кінцівки ніг або рук, питання щодо придбання для них імпортних протезів.

Крім того, у березні поточного року ТОВ «Солярис» перерахувало понад 100 тис грн. на банківський рахунок, відкритий для збору коштів на підтримку родин та вшанування героїв Небесної сотні.

 Сосницьке відділення

Київські сосничани беруть активну участь у спрямовуванні добровільних пожертвувань для потреб оборони країни та в зоні АТО, які в грошовому еквіваленті виражаються в сумі близько 50 тисяч грн..

Варто відзначити значний вклад багатьох київських сосничан у забезпечення виконання святого обов’язку, але перш за все: М. Давиденка, М. Волощука, М. Гнипа, П. Пархоменка, М. Шведа, Г. Орєхович, І. Придухи, О. Тарасенка, С. Мельник-Орєхович, О. Придухи, В. Коваленко, М. Кашича, Л.Савченка, В. Артюх, Н. Власко, Н. Савицької.

Щорське відділення

За ініціативи голови відділення директора ТОВ «УШМЦ КЛІНІКА ХХІ» Лариси Моцар зібрано на допомогу в зоні АТО 4000 грн., на які закуплені чай, кава, цукор, печиво, цигарки, шкарпетки, білизна, засоби гігієни і передані волонтерам для подальшої передачі в зону АТО.

Безпосередньо члени відділення Л. Моцар, А. Білоус.; В. Білоус, І. Корінь, Л. Козиренко, С. Кручко, В. Петрик. в зону АТО передали 3200 грн.

Народний депутат В. Бондаренко перебував у зоні АТО і передав воїнам військове спорядження, медичні засоби, харчові набори тощо.

Газета “Отчий поріг”

Редактор Л. Горлач

Літредактор Г. Скрипка

Опубліковано у МГО "Чернігівське земляцтво" | Теґи: . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *