Зустріч керівників земляцьких об’єднань областей та регіонів України з Віце-прем’єр-міністром України О.Ю. Вілкулом

DSC_011331 травня нинішнього року відбулась зустріч керівників земляцьких об’єднань областей та регіонів України з Віце-прем’єр-міністром України О.Ю. Вілкулом. На зустрічі були також присутні: Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України – Г. П.Темник, народні депутати України, громадський діяч, завідувач кафедри управління міським господарством Академії муніципального управління В.П. Пустовойтенко, голова Київської міської державної адміністрації О.П. Попов, міський голова Кривого Рогу Дніпропетровської області Ю.Г. Вілкул та інші.

У своєму зверненні до присутніх О.Ю. Вілкул наголосив, що різнопланова, притаманна кожному окремо взятому земляцтву робота, сприяє зміцненню державності України, посиленню її міжнародного авторитету, збереженню і збагаченню традицій, історико-культурної спадщини регіонів, налагодженню контактів їх мешканців з вихідцями з відповідних областей, які проживають за її межами, а також задоволенню творчих, професійних, вікових національно-культурних, духовних та інших суспільних інтересів і традицій своїх членів.

Завдяки тісним зв’язкам із своєю малою батьківщиною, земляцтва володіють об’єктивною неупередженою інформацією щодо ситуації в областях, районах, містах, селах, узагальнюють пропозиції щодо регіонального розвитку, сприяють втіленню їх у життя. Окремі земляцтва час від часу проводять робочі зустрічі з керівниками місцевих органів виконавчої влади, народними депутатами-вихідцями з конкретних регіонів. Деякі земляцтва впродовж багатьох років укладають угоди про співпрацю з органами влади в областях , беруть участь у розробці регіональних програм розвитку, сприяють їх реалізації.

Важливу консолідуючу роль у розбудові громадянського суспільства відіграє можливість залучати до участі в роботі земляцтв увесь соціальний спектр суспільства, здатність до співпраці з іншими організаціями, незалежно від їх політичних та релігійних уподобань.

Стурбованість щодо розвитку земляцького руху та участі у цьому унікальному процесі уряду держави, місцевих органів виконавчої влади висловили: Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України – Г.П.Темник, Голова Київської міської державної адміністрації О.П. Попов, Народний депутат України В.К. Задорожний, Голова Ради Товариства «Чернігівське земляцтво» у м. Києві В.В. Ткаченко, Голова ГО «Кримське земляцтво в м. Києві» Д.П. Степанюк, голова ГО Земляцтво буковинців в Києві “Буковина” В.І. Цибух, президент МГО «Земляцтво Запоріжжя» В.К. Федорченко, генеральний директор ГО Земляцтво «Миколаївщина» О.Ю. Грицай, МГО «Луганське земляцтво» – М.В. Галич, перший заступник голови ГО Черкаське земляцтво «Шевченків край» Б.Й. Пономаренко, Громадський діяч, завідувач кафедри управління міським господарством Академії муніципального управління В.П. Пустовойтенко.

Підводячи підсумки розмови, учасники зустрічі одностайно зійшлись на тому, що впродовж тижня буде розроблено та прийнято Протокольне доручення, обовʼязкове для виконання всіма учасниками зібрання, а з метою контролю виконання досягнутих домовленостей створена робоча група з представників від Кабінету Міністрів та від земляцьких обʼєднань.

Окремі фрагменти зустрічі дивіться на наших світлинах.

DSC_0177 DSC_0113 DSC_0121 DSC_0127 DSC_0134 DSC_0135 DSC_0151

 

Опубліковано у Засідання Ради, Рада Земляцтв | Теґи: , . | Додати в закладки: постійне посилання на публікацію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *