Презентація проекту «Рушник єднання»

23 серпня в рамках заходів до 30-річчя Незалежності України і Дня Державного Прапора України за ініціативи та підтримки Громадської спілки «Асоціація земляцьких організацій «Рада земляцтв областей та регіонів України» у Києві на Співочому полі відбулась презентація проекту «Рушник єднання».

Були представлені 25 рушників, вишитих автентичними орнаментами майстрами та майстринями кожної області України та АР Крим.

Також на даному заході  була представлена виставка-мініатюра картин художника  Андрія Холоменюка про Хотинську битву  1621 року між об’єднаною армією Речі Посполитої та війська Запорізького з військом Османської імперії.

Представникии кожного з 25 земляцтв були запрошені на сцену та представлені високуоповажним гостям заходу.

Презентацію проекту «Рушник єднання» зі сцени відкрив  голова «Асоціації рада земляцтв областей та регіонів України» у м.Києві Віктор Ткаченко.

З привітними словами виступили координатор діяльності земляцтв,  голова ради «Земляцтва житомирян» Йосип Запаловський, голова Громадської організації «Земляцтво буковинців в місті Києві «Буковина»  Валерій Цибух, засновник Галереї військово-історичного мистецтва, збирач колекції «Хотинська битва» Микола Проданчук, засновника музею «Становлення української нації» Валерій Галана.

Всі дійства, які відбувалися на сцені перемежовувалися виступами народних артистів України: Івана Дерди “Пісня про рушник”, Павла і Петра Приймаків «Два кольори»,  Ірини Стиць «Народ це я» та   Наталії Шелепницької «Горнусь до Тебе, Україно».

По заврершенню концертної програми був підписаний  Меморандум про партнерство та співпрацю Громадської спілки «Асоціація земляцьких організацій «Рада земляцтв областей та регіонів України» та ТОВ «Галерея-музей «Історія становлення української нації».

Під Меморандумом поставили свої підписи голова Асоціації Віктор Ткаченко та засновник музею Валерій Галан. За даним документом музей “Становлення української нації” приймає на відповідальне зберігання та експонування 25 «Рушників єднання».

 

 

 

 

Опубліковано у Uncategorized. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *