НА ГОСТИНІ У ЗАКАРПАТЦІВ

IMG469Третя Закарпатська гостина у м. Києві, яка відбулася 27 вересня у Національному архітектурному музеї у Пирогові зібрала представників чи не всіх земляцтв України. Чернігівщину представляли делегати з Ніжинського, Новгород-Сіверського, Менського та Щорського відділень.

Наші земляки, які звикли до дисципліни і порядку у земляцтві, виявилися настільки пунктуальними, що приїхали разом з господарями заходу. І були раді тому, адже їх долучили до участі у підготовці заходів такого повномасштабного дійства. І повітряні кульки надували, і столи «скатертинами» та лави застеляли, ще й поснідати встигли.
За сценарієм організаторів у храмі Святої Покрови відбулась літургія за упокій душ загиблих під час подій на Майдані з січня 2014 р. та на сході України. Молитви читалися православним священиком та пастором протестантської церкви українською і угорською мовами.
Опісля до гостинно накритих столів учасники дійства пройшли красивою гористою місцевістю, спостерігали, як проходили зйомки фільму, як організовано відпочивали відвідувачі музею з маленькими дітьми, як прогулювались у бричках з парою коней іноземні туристи у не по-осінньому теплий та сонячний день… нібито і нема війни, і не гинуть наші бійці, і немає горя в нашій країні…., життя плине… і, Слава Богу, що є сонце, і тепло, і діти…, і є надія, що незабаром скінчаться ті жахи, які охопили нашу країну.
Пригощали гостей закарпатці бограчем-гуляшем, токаною з бринзою, папригою з рішкашов, які готувались просто під відкритим небом в казанах самими господарями – було по-справжньому смачно! Приємно вразило те, що перед трапезою всі помолилися, прочитавши Отче наш трьома мовами: українською, угорською та румунською.
Як чемні гості, ми подякували господарям за чудову гостину, передали вітання від керівництва Чернігівського земляцтва та отримали доручення передати вітання нашим керівникам, особисто Віктору Ткаченку та Тетяні Літошко, що ми й робимо у цій статті. Дякуємо, що делегували нас на це прекрасне дійство.

Валентина ТЕРЕЩЕНКО і інші земляки

IMG479

IMG474 IMG469

 

 

Опубліковано у Закарпатське земляцтво. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *