У Пирогові відбулася ювілейна земляцька толока

13 травня в Національному музеї народної архітектури та побуту України відбулася ювілейна 20 земляцька толока за ініціативи Віктора ТКАЧЕНКА –  Голови Громадської Спілки «Асоціація земляцьких організацій «Рада земляцтв областей та регіонів України».

Перша толока в Музеї просто неба у Пирогові була організована ще в далекому 2003 році, за ініціативи Івано-Франківського земляцтва. І відтоді це стало традицією, яка єднає в спільній праці земляків міста Києва з різних регіонів України за впорядкуванням своїх садиб.

Цього року для виконання запланованих робіт до Національного музею народної архітектури та побуту України з’їхалися представники багатьох регіонів України. Свої земляцтва представили: Вінницька, Донецька, Житомирська, Дніпропетровська, Закарпатська, Запорозька, Івано-Франківська, Рівненська, Сумська, Тернопільська, Херсонська, Одеська, Черкаська, Чернівецька, Чернігівська області та інші. Крим був представлений викладачами та студентами Таврійського національного університету імені В. І. Вернадського.

Всі активно працювали на впорядкуванні своїх садиб: косили, згрібали, прибрали, пололи, обкопували, білили, підживлювали, поливали, підв’язували, саджали…Роботи було вдосталь для усіх.

Генеральний директор Музею просто неба у Пирогові Оксана Старак-Повякель щиро дякувала керівникам та учасникам толоки за чудову організацію, дружню і  злагоджену роботу з прибирання та  благоустрою своїх садиб. Адже ніщо так не єднає людей як спільна праця.

Генеральний директор Музею просто неба у Пирогові Оксана СТАРАК-ПОВЯКЕЛЬ                           та Голова Асоціації земляцтв та регіонів України Віктор ТКАЧЕНКО

 

Опубліковано у Uncategorized. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *