Подорож до Козельця

Гарний заспів на 2012 рік зробило Товариство «Чернігівське земляцтво» як координатор Асоціації земляцтв України.
За організації та під орудою Віктора Ткаченка, Голови Чернігівського земляцтва та Асоціації Земляцтв України, 21 січня ц.р. керівники земляцтв побували на чернігівській землі: відвідали Свято-Георгієвський жіночий монастир в селі Данівка, оглянули музей ткацтва та величний Собор Різдва Богородиці з унікальним іконостасом в місті Козелець.


Делегація земляцтв повноважно представляла всю Україну, а саме: захід країни – волинянин Валерій Фень, тернополянин Ярослав Фліссак, буковинець Валерій Цибух, львівянин Геннадій Дерев`янчук, закарпатець Микола Бідзіля, рівненчани Світлана та Святослав Ващуки, івано-франківці Тарас Винник і Тарас Довганюк; центр та південь – черкасець Борис Пономаренко, вінничанин Євген Касьян, дніпропетровчанки Марія Ярко та Ганна Наумчик, запорожець Володимир Федорченко, херсончанка Ніка Крижанівська. Східний край репрезентували слобожанин Ігор Паровишніков, харків’янка Ірина Коренєва, ну а північ – достойно представили сумчани Ірина Радченко та Роман Крамаренко, житомирянки Наталія Адамчук і Євгенія Малиновська, та, звісно, наші господарі – Алла та Віктор Ткаченки, Тетяна Літошко.
А завершилася цікава поїздка зустріччю в селі Калитянське з цікавими людьми – Надією та Олександром Миклухо-Маклаями. Вони разом зі своєю родиною створили приватний музей, присвячений видатному українському подорожнику та науковцю, відкривачу нових земель – Миколі Миклухо-Маклаю, девізом якого були слова: «Необхідно щось важливе зробити для людей – тільки тоді ти людина».
Закінчилася екскурсія ексклюзивно – справжніми українськими вечорницями, на яких яскраво проявилися багатогранні таланти родини, а особливо її берегині – Надії Миклухо-Маклай.
Керівники земляцтв України в боргу не лишилися – також зблиснули своїми вміннями і талантами та, на закінчення, сердечно подякували господарям та керівництву Чернігівського земляцтва за прекрасно організовані щирі зустрічі на древній українській землі.

Валерій Фень, виконавчий директор
МГО “Волинське братство”.
Подивитись фото з поїздки можна на сайті МГО “Волинське братство” www.volyniany.ua.

Опубліковано у МГО "Волинське братство", МГО "Чернігівське земляцтво". Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *